Groep 2

 

<p style="margin-bottom:0cm;margin-bottom:.0001pt;line-height: normal">Kent u Elmer, het olifantje met die vrolijke kleuren? Daar kunt u onze klas aan herkennen, want Elmer zit op onze stoelen en op het raam van ons lokaal. Net als Elmer zijn wij 32 vrolijke kinderen.

<p style="margin-bottom:0cm;margin-bottom:.0001pt;line-height: normal">We genieten elke dag met elkaar in de klas.

<p style="margin-bottom:0cm;margin-bottom:.0001pt;line-height: normal"> 

<p style="margin-bottom:0cm;margin-bottom:.0001pt;line-height: normal">Als we ’s morgens in de klas komen, mogen we iets leuks gaan doen zoals een kleurplaat kleuren, een boekje lezen, een spel spelen of een puzzel maken. Het is helemaal niet erg als papa of mama hier even bij blijft kijken. We noemen dit de inloop.

<p style="margin-bottom:0cm;margin-bottom:.0001pt;line-height: normal">Daarna maken we samen de kring. Als we in de kring zitten mogen er elke dag kinderen vertellen. We luisteren dan naar elkaar en stellen soms een vraag.

<p style="margin-bottom:0cm;margin-bottom:.0001pt;line-height: normal">Voordat we naar het Bijbelverhaal gaan luisteren, doen we een bewegingsspelletje.

<p style="margin-bottom:0cm;margin-bottom:.0001pt;line-height: normal">Op dinsdag, donderdag en vrijdag luisteren we naar een Bijbelverhaal, op maandag leren we een nieuw versje of een Bijbeltekst. Dit versje oefenen we de hele week. 

<p style="margin-bottom:0cm;margin-bottom:.0001pt;line-height: normal">We spelen en werken elke dag in de hoeken, daarbij werken we ongeveer zes tot acht weken over een thema. Alles wat we dan doen, heeft te maken met ons thema. We plannen op het planbord wat we gaan doen. We maken een werkje, bouwen in de bouwhoek, spelen in de themahoek, kleien of maken iets van constructiematerialen. Ondertussen oefenen we spelenderwijs allerlei vaardigheden.

<p style="margin-bottom:0cm;margin-bottom:.0001pt;line-height: normal">Elke dag doen we in de kring een reken- en taalactiviteit. Soms zijn we druk aan het tellen, bijv. met de dobbelsteen. Of we bedenken rijmwoorden met elkaar. 

<p style="margin-bottom:0cm;margin-bottom:.0001pt;line-height: normal">We spelen ook graag buiten. Dat doen we wel drie keer op een dag. ’s Morgens, na het eten en ’s middags. 

<p style="margin-bottom:0cm;margin-bottom:.0001pt;line-height: normal">Eén keer in de week gaan we gymmen in het speellokaal. De ene keer is er een materialenles waarbij we klimmen en klauteren, een andere keer spelen we een tikspel met elkaar.

<p style="margin-bottom:0cm;margin-bottom:.0001pt;line-height: normal">En dan hebben we nog muziek, sova (sociale vaardigheden) en Engels. Dat doen we altijd op de middag. 

<p style="margin-bottom:0cm;margin-bottom:.0001pt;line-height: normal">Op maandag komt het kleuternieuws mee naar huis. Daar staat in wat onze plannen zijn voor die week. Ook vermelden we andere (belangrijke) informatie vanuit onze klas.

<p style="margin-bottom:0cm;margin-bottom:.0001pt;line-height: normal">Wij vinden het belangrijk dat we elkaar helpen, en dat we goed zorgen voor elkaar. We praten er geregeld over hoe we dat kunnen doen. En… het is niet erg om foutjes te maken in onze klas, want leren is proberen!

<p style="margin-bottom:0cm;margin-bottom:.0001pt;line-height: normal"> 

<p style="margin-bottom:0cm;margin-bottom:.0001pt;line-height: normal">Groetjes van alle kinderen van groep 2, juf Simonse en juf van den Ham